Etape de constructie
- Acasa
- Etape de constructie
In film este prezentata o casa din lemn lamelar blockhaus de 100 mm grosime. Toata constructia este realizata din lemn uscat, de calitate superioara clasa A-B. Chertarile de la colturi sunt facute pe centru de chertare automat Stromab Blox.
Dimensiuni casa: 70 mp (7×10 metri)
Compartimentare: Living+bucatarie, 2 dormitoare, baie, hol
Timp de executie la fabrica: 16 zile
Timp de ridicare la client: 7 zile
Lemnul este debitat la fabrica noastra unde mai apoi este adus, prin uscare, la o umiditate relativa Prin acest proces sunt eliminate tensiunile din fibre iar toate larvele si microorganismele prezente mor datorita temperaturii ridicate. Materialul se prelucreaza pe utilaje profesionale, incleierea barnelor si a grinzilor se face prin presare cu aracet care corespunde grupei de solictare D4 (grinzi de constructii portante, imbinari speciale pentru mediu intern si extern).
Aceasta etapa corespunde trecerii materialului prin masina de prelucrat pe 4 fete si centru de chertare profesional Stromab Blox. Chertarile sunt dublu-conice conferind astfel o imbinare perfecta si un unghi de 90 grade la colturi. In urma prelucrarii materialului are loc un premontaj al casei la fabrica noastra pentru a se putea stabili eventuale modificari in functie de cerintele clientului.
Materialul este transportat la beneficiar si incepe montajul propriu-zis. Prinderea de fundatie (lemn – beton) se realizeaza cu coltare de forta, in beton sunt introduse ancore metalice FAZ II si adeziv sintetic pentru ancorari Sika Anchorfix, iar in lemn holsuruburi.
Ulterior se asambleaza peretii exteriori si despartitori.
Planseul este realizat din grinzi lamelare cu sectiuni dreptunghiulare dispuse pe latura scurta a incaperilor, prinse cu holsurburi 6×240.
In cazul constructiilor P + M sau P + E se realizeaza scara din lemn stratificat formata din treapta, contratreapta, balustrii si mana curenta. In functie de cerintele clientului scara se poate realiza din esenta de molid sau larice.
Toata structura de rezistenta a sarpantei se realizeaza din lemn masiv cu sectiuni dreptunghiulare, aici fiind incluse coama, panele intermediare (unde este cazul), cosoroabe, capriori, clesti si popi de sustinere. Sarpantele sunt realizate tip acoperis ventilat cu sistemul leat – contraleat care asigura circulatia libera a aerului sub invelitoare astfel prevenind condensul. Structura suporta orice tip de invelitoare (tigla metalica, tigla ceramica, sindrila Tegola).
Copyright © 2021 Wood-Home.ro. Toate drepturile rezervate.