Ai propriul tau proiect?

Case si cabane
din lemn stratificat

Terase si pergole
din lemn lamelar ultrafinisat

Ambalaje
din lemn

Case "la kit"
din lemn

Wood Home by Stefan & Bogdan - de 20 de ani construim case cu suflet

Mod de constructie


In film este prezentata o casa din lemn lamelar blockhaus de 100 mm grosime. Toata constructia este realizata din lemn uscat, de calitate superioara clasa A-B. Chertarile de la colturi sunt facute pe centru de chertare automat Stromab Blox.

Dimensiuni casa: 70 mp (7×10 metri)
Compartimentare: Living+bucatarie, 2 dormitoare, baie, hol
Timp de executie la fabrica: 16 zile
Timp de ridicare la client: 7 zile

debitare uscare prelucrare lemn

Debitare, Uscare, Prelucrare lemn

Lemnul este debitat la fabrica noastra unde mai apoi este adus, prin uscare, la o umiditate relativa Prin acest proces sunt eliminate tensiunile din fibre iar toate larvele si microorganismele prezente mor datorita temperaturii ridicate. Materialul se prelucreaza pe utilaje profesionale, incleierea barnelor si a grinzilor se face prin presare cu aracet care corespunde grupei de solictare D4 (grinzi de constructii portante, imbinari speciale pentru mediu intern si extern).

confectionare casa din lemn

Confectionare casa din lemn

Aceasta etapa corespunde trecerii materialului prin masina de prelucrat pe 4 fete si centru de chertare profesional Stromab Blox. Chertarile sunt dublu-conice conferind astfel o imbinare perfecta si un unghi de 90 grade la colturi. In urma prelucrarii materialului are loc un premontaj al casei la fabrica noastra pentru a se putea stabili eventuale modificari in functie de cerintele clientului.

montaj fundatie casa din lemn

Montaj pe fundatie

Materialul este transportat la beneficiar si incepe montajul propriu-zis. Prinderea de fundatie (lemn – beton) se realizeaza cu coltare de forta, in beton sunt introduse ancore metalice FAZ II si adeziv sintetic pentru ancorari Sika Anchorfix, iar in lemn holsuruburi.
Ulterior se asambleaza peretii exteriori si despartitori.

planseu

Planseu

Planseul este realizat din grinzi lamelare cu sectiuni dreptunghiulare dispuse pe latura scurta a incaperilor, prinse cu holsurburi 6×240.

scara

Scara

In cazul constructiilor P + M sau P + E se realizeaza scara din lemn stratificat formata din treapta, contratreapta, balustrii si mana curenta. In functie de cerintele clientului scara se poate realiza din esenta de molid sau larice.

sarpanta

Structura sarpanta

Toata structura de rezistenta a sarpantei se realizeaza din lemn masiv cu sectiuni dreptunghiulare, aici fiind incluse coama, panele intermediare (unde este cazul), cosoroabe, capriori, clesti si popi de sustinere. Sarpantele sunt realizate tip acoperis ventilat cu sistemul leat – contraleat care asigura circulatia libera a aerului sub invelitoare astfel prevenind condensul. Structura suporta orice tip de invelitoare (tigla metalica, tigla ceramica, sindrila Tegola).

Scroll Up