Ai propriul tau proiect?

Case si cabane
din lemn stratificat

Terase si pergole
din lemn lamelar ultrafinisat

Ambalaje
din lemn

Case "la kit"
din lemn

Wood Home by Stefan & Bogdan - de 20 de ani construim case cu suflet

Ti-am pregatit o prezentate detailata a caracteristicilor si avantajelor caselor din lemn lamelar. Speram ca prin aceasta sa iti raspundem la multe din intrebari si sa afli aspecte noi. Daca, dupa lectura, ai si alte intrebari te rugam sa ne scrii un comentariu sau sa ne trimiti un mesaj. Iti multumim!

Costuri de construcție reduse

Costul construcțiilor din lemn este mai mic cu până la 20-30 % decât cel al construcțiilor tradiționale din zidărie.

Izolare superioară

Casele din lemn au o izolare termică și fonică foarte bună. De 7.5 ori mai izolant decât cărămida și de 16 ori mai izolant decât betonul, lemnul scade semnificativ costurile de încălzire în timpul iernii.

Casele din lemn lamelar sunt sanatate pură

O construcție din lemn cu umiditate îmbunătățeste confortul si sanatatea persoanelor care locuiesc în ea, datorită faptului că pereții nu sunt reci și umezi. Comparativ, pereții construcțiilor din zidarie se usucă în 10-24 luni datorită agregatelor pe bază de apă. Aceasta umiditate favorizează dezvoltarea igrasiei si a mucegaiului.

Durată de viață îndelungată

Durata de viață a unei case de lemn este nelimitată. Acordăm certificat de garanție pe o perioadă de 15 ani pentru manopera casei.

Timp scăzut de execuție

Durata de construcție a casei e redusă, de 30 de zile de la semnarea contractului, în care casa este gata de expediere, la care se adaugă montarea de aproximativ 2 săptămâni. (date estimative, variabile în funcție de mărimea și complexitatea construcției).

Amplasament variat

Construcțiile din lemn sunt încadrabile cu ușurință atât în mediu urban sau rural, indiferent de amplasament, finisajele exterioare/interioare, fiind aceleași ca și în cazul caselor construite din alte materiale.

De ce case din lemn lamelar?

Lemnul masiv absoarbe energia solara si o elibereaza pe timpul noptii, din aceasta cauza casele din lemn masiv sunt racoroase ziua si calduroase noaptea.
Lemnul masiv are capacitatea unica de a absorbi umiditatea si de a o elibera cand este nevoie in casa, rezultand un confort sporit.
Aceste caracteristici unice ale lemnului fac ca aceste case sa fie cele mai sanatoase pentru familia ta si cele mai ieftine si usor de intretinut.

Lemnul termoizoleaza aproape la fel de bine ca si vata minerala bazaltica! Lemnul masiv este de 16 ori mai termoizolant decat betonul, de 7.5 ori mai termoizolant decat caramida plina si de 2,5 ori mai termoizolant decat caramida termoizolanta.

Nu este de mirare de ce se construiesc doar case si cabane din lemn masiv in Siberia si Nordul Americii!

Nivelul de izolare termica la diferite materiale – Indicele Lambda

Material Min (Indicele Lambda) Max (Indicele Lambda)
(cu cat valoarea este mai mica cu atat izoleaza mai bine)
PU (spuma poliuretanica) 0,018 0,028
EPS (polistiren expandat) 0,030 0,038
XPS (polistiren extrudat) 0,029 0,039
Vata minerala bazaltica 0.034 0.042
Vata minerala din fibra de sticla 0.031 0.044
Fibrele celulozice 0,037
LEMN MASIV 0,04 0,12
BCA 0,12 0,16
Caramida termoizolanta (ρ = 950 kg/mc) 0,15 0,25
Caramida plina (ρ = 2000 kg/mc) 0,6
Beton (ρ = 2400 kg/mc) 0,8 1,7
Scroll Up